Over mij

swisspeaks, trailrunning, cairn

Trailrunning is voor mij sinds 2008 ‘a way of life’ en sinds oktober 2017 probeer ik van mijn passie voor deze sport deels mijn werk te maken.

Het trieste verlies, op zeer jonge leeftijd, van mijn schoonmoeder (Hennie Terlinden) in juli 2008 was voor mij de overstap van asfalt naar een nieuwe uitdaging die Trailrunning heet. Natuurlijk was ik bekend met het berglandschap, maar dat waren de winters. O.a  een plezierige periode in mijn leven als ski-leraar in Oostenrijk in de jaren ’90 hebben mij de eerste liefde voor de bergen gebracht. Hennie was bergliefhebster in diepste zin en meermaals hebben we gesproken over mogelijkheden om samen met haar, met ons gezin het leven te continueren in de Alpen. Ze overleed ‘plots’  aan hartfalen op 21 juli 2008 en was net een half jaartje TROTSE oma van Kabouter Joshua xxx. Het verwerkingsproces was zeer ingrijpend voor mijn vrouw, Myanou en het verdriet en verschrikkelijke  gemis hadden ook absoluut veel impact op ons gezinsleven.

Medio september van dat jaar kwam mijn ingeving om postuum, samen met Hennie, een wedstrijd te lopen in de Alpen. Mijn voorstel aan Myanou werd positief ontvangen en de training kon worden gestart. Voor een bergmarathon zou je zeker een dag of 5 heen en weer moeten reizen, ik had iets gespot op internet; Trans Alpine Run genaamd, hoe waanzinnig moet het zijn een dergelijke bergrace te kunnen overwinnen en dat te doen uit liefde voor een familielid?! Iedere etappe ergens op hoogte, dichtbij haar, bij een bijzonder uitzicht over alle alpentoppen haar as verstrooien…, ik zag dat al helemaal voor me. Niet wetende wat het inderdaad voor positieve consequentie zou hebben voor mijn verdere hardlooptoekomst  en welke passie er in mij als persoon losgeweekt zou worden. Een etappe wedstrijd verdeeld over 8 dagen welke start in Bayern (Oberstdorf) en via Oostenrijk >Zwitserland de finish moet brengen in het Italiaanse Latsch.

Mijn allereerste trailrun was de TAR in 2009; 15000 HM over een afstand van 250 kilometer. Mogelijk dat deze eerste Ultra-kennismaking aanleiding is geweest tot mijn wil de afgelopen jaren te genieten van etappe races en Grand Raids.  In het najaar van 2009 werd ik uitgenodigd door MST om op de Posbank een presentatie te geven van mijn eerste TAR ervaring. De jaren erna ,in een geweldige periode, de enorme spin-off van zeer dichtbij mogen ervaren bij deze club. Betrokken bij de organisatie van de eerste wedstrijden van Nederland, het mede organiseren van trailreizen naar de Mont Blanc Marathon en het geven van clinics. Kortom dat wat we nog steeds doen, het delen van passie voor onze sport, Trailrunning!

Het tot stand brengen en organiseren van ‘misschien wel de allermooiste NatuurTrail van NL’  de Vuurtorentrail op Ameland  is voor mij een droom die werkelijkheid is geworden. M.i.v. oktober 2016 (Hoge Veluwe Loop) zijn we met Cairn parcours verantwoordelijke voor afstanden tijdens de jaarlijkse Hoge Veluwe Trail op Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit is in nauwe samenwerking met de terreinbeheerders.

Oktober 2017 hebben wij onze  horeca exploitatie, Brasserie Pub de Smidse in Voorthuizen verkocht. Om ons volledig toe te leggen op onze activiteiten in Trailrunning & Adventure. Daar waar mogelijk zullen we uitbreiden op het gebied van evenementen maar ook met kleinschalige trailreizen in combinatie met hiking. Alles met maar één doel: het delen van onze gezamenlijke passie, Trailrunning!

In 2018 volgt voor Uilekiek Horeca sports & events uitbreiding in de organisatie. Een nieuw platform in ontwikkeling, website voor nieuwe avonturen. Trailreizen, evenementen, clinics, coaching en trainings stages in binnen- en buitenland. Alles onder onze nieuwe stoere bedrijfsnaam CAIRN Trails & Adventures.

Cairn Trails and Adventures | Voorthuizen 

#cairntrails

Geef een reactie